Klimat och energi

Klimatförändringen påverkar alla branscher och är en av vår tids största samhällsutmaningar.

Företag som berättar hur de bidrar till klimatomställningen stärker varumärket, inspirerar andra och driver klimatarbetet framåt. Vi på Westander hjälper företag och organisationer att kommunicera effektivt och bidra till utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle.

Våra specialister analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på klimat- och energiområdet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Prenumerera på Veckans klimatnyheter »

Vill du veta mer?

Nina Halling

Våra specialister inom klimat och energi

Nina Halling

Tf enhetschef

Nina är tf chef för enheten Westander Klimat och Energi. Tidigare har hon bland annat arbetat som ledarskribent och debattredaktör på Sydsvenskan.
– Haka på klimatmålen. Visa varför just ert förslag är viktigt för att nå målen, säger Nina Halling.

Daniel Hirsch

Pr-konsult

Daniel är redaktör för nyhetsbrevet Veckans klimatnyheter. Tidigare har han arbetat som journalist, senast som chefredaktör på resebranschens tidning Travel News.
– Visa på bred samhällsnytta. Förklara hur ert förslag också gör luften renare eller är bra för folkhälsan, säger Daniel Hirsch.

Frida Berry Eklund

Pr-konsult

Frida är expert på klimatkommunikation. Tidigare har hon arbetat på Oxfam som global kampanjledare och på GCCA som kampanjdirektör.
– Håll balansen i klimatkommunikationen. Låt 75 procent handla om lösningarna, säger Frida Berry Eklund.

Henrik Westander

Projektledare

Henrik är Westanders medgrundare. Han har utsetts till Årets lobbyist och blivit utnämnd till "Svensk Mästare i DN Debatt" av SVT:s Mediemagasinet.
– Gör jobbet åt politikerna. Relevanta siffror, grafer och rapporter stärker lobbyarbetet, säger Henrik Westander.

Jacob Risberg

Pr-konsult

Jacob är specialiserad på klimat och energi. Tidigare har han arbetat som klimatpolitisk handläggare på Svenska kyrkans internationella avdelning.
– Visa på bred förankring. Kroka arm med aktörer från olika delar av samhället för att bilda opinion, säger Jacob Risberg.

Jessica Henryson

Enhetschef

Jessica är chef för Westander Klimat och Energi. Hon har arbetat över 15 år med att påverka klimatpolitiken och främja utbyggnaden av förnybar energi.
– Bygg förtroende. Visa att ni har värdefull kunskap som behövs för att fatta rätt beslut, säger Jessica Henryson.

Johannes Krunegård

Projektledare

Johannes ansvarar för Westanders specialistområde Samhällsbyggnad. Tidigare har han bland annat varit kommunalråd i Nyköping.
– Ge förslag på konkreta lösningar som hjälper politikerna att nå sina mål, säger Johannes Krunegård.

Nils Grunditz

Projektledare

Nils är specialiserad på samhällsbyggnad. Tidigare har han varit samordnare av hållbarhetsfrågor i stadsbyggnadsprojektet Norra Djurgårdsstaden.
– Träffa beslutsfattarna. Ta gärna direktkontakt med politiker på alla nivåer, säger Nils Grunditz.