Klimat och energi

Klimatförändringen är en av vår tids största samhällsutmaningar.

Riksdagen har nyligen fattat beslut om flera viktiga mål inom klimat- och energiområdet. Vi på Westander hjälper företag och organisationer att engagera sig i klimatfrågan och bidra till minskad klimatpåverkan.

Våra specialister analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på klimat- och energiområdet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Vill du veta mer?

Jessica Henryson

Våra specialister inom klimat och energi

Jessica Henryson

Enhetschef

En av Westanders mest erfarna konsulter och mångårig enhetschef för Westander Klimat och Energi. Har arbetat som konsult inom klimat- och energiområdet i över 15 år, med det mesta från internationell klimatpolitik till svenska styrmedel för förnybar el. Civilingenjör med inriktning mot energiteknik.

Daniel Hirsch

Pr-konsult

Mångårig erfarenhet som journalist, alltid med fokus på företagarfrågor och med stort engagemang i klimatfrågor. Har främst bevakat besöks- och resenäringen och kommer senast från branschtidningen Travel News. Har läst nationalekonomi och journalistik på Stockholms universitet.

Frida Berry Eklund

Pr-konsult

Bred erfarenhet av globala klimatkampanjer och de internationella klimatförhandlingarna. Specialiserad på effektiv klimatkommunikation. Tidigare på Oxfam som global kampanjledare och senast på GCCA som kampanjdirektör. Magister i internationell ekonomisk historia och internationella relationer.

Henrik Westander

Projektledare

Grundare av pr-byrån Westander och expert på politiska processer som rör klimat- och energifrågor. Utsågs till Årets lobbyist redan 1998 och har blivit utnämnd till "Svensk Mästare i DN Debatt" av SVT:s Mediemagasinet.

Jacob Risberg

Pr-konsult

Mångårig erfarenhet av hållbarhet kopplat till klimatfrågan. Tidigare klimatpolitisk handläggare på Svenska kyrkans internationella avdelning. Utbildning i statskunskap och freds- och konfliktkunskap.

Johannes Krunegård

Projektledare

Mångårig erfarenhet från partipolitiken bland annat som kommunalråd i Nyköping, landstingsråd i Södermanland och från Miljöpartiet i Stockholms stad. Kandidatexamen i statsvetenskap.

Nina Halling

Projektledare

Specialiserad på de internationella klimatförhandlingarna. Nina har flera års erfarenhet av arbete med miljö-, vatten och klimatfrågor med ett extra fokus på transporter och förnybara drivmedel. Civilingenjör inom miljö- och vattenteknik.

Nils Grunditz

Projektledare

Bred erfarenhet av hållbar utveckling kopplat till klimatfrågan, stadsutveckling och beteendefrågor. Tidigare på riksdagens utredningstjänst och senast hållbarhetssamordnare i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Masterexamen i hållbar utveckling och globalisering.