Kriskommunikation

Kritisk medial granskning är bra för demokratin och samhället, men också för den verksamhet som granskas. Och med den ökade betydelsen av sociala medier blir priset allt högre för företag och organisationer som brister i samhällsansvar. Det gillar vi.

Vi hjälper er att förebygga och hantera mediekriser genom öppenhet och ansvarstagande. I en akut kris hjälper vi er att ta kontroll med egna initiativ, i stället för att lägga locket på och hoppas att krisen blåser över.

Vill du veta mer?

Pär Daléus

Våra specialister inom kriskommunikation

Pär Daléus

Projektledare

Har under tio år bedrivit forskning och utbildning om kris och ledarskap vid Försvarshögskolan. Pär har bland annat forskat om etik och ansvarsutkrävande i samband med kriser. Han har tidigare arbetat som sakkunnig i krishanteringsfrågor på regeringskansliet.

Anders Wennerstrand

Projektledare

Har bevakat en rad uppmärksammade kriser under sina 13 år som journalist på TT, bland annat som chef för centraldesken. Anders har arbetslett reportrarna som ställer de tuffa frågorna, och vet hur medier agerar när drevet är i gång.

Andreas Rolfer Wrangö

Pr-konsult

Arbetade tidigare som nyhetsjournalist inom en rad områden under sammanlagt tio år på Dagens Nyheter och Sveriges Radio. Andreas är specialiserad på digital kommunikation, bland annat krishantering i sociala medier.

Birger Lycken

Enhetschef

En av Westanders mest erfarna konsulter, med särskild inriktning på kriskommunikation. Birger har tidigare varit pressekreterare åt Gudrun Schyman, bland annat under den kris som ledde till hennes avgång som Vänsterpartiets ledare.

Nina Halling

Projektledare

Som konsult på Westander har Nina hjälpt flera uppdragsgivare att förbereda sig för eventuella kriser och att hantera akuta krissituationer. Nina är delägare och har arbetat på Westander sedan 2008. Tidigare har hon bland annat jobbat som ledarskribent på Sydsvenskan.

Sara Arborén

Projektledare

Arbetade tidigare som pressinformatör på Swedbank, bland annat under finanskrisens mest turbulenta dagar. Sara har också arbetat som pressinformatör på Ungdomsstyrelsen och som journalist. Hon är specialiserad på bland annat krishantering och medieträning.