Lobbying

Lobbying handlar om att påverka politiska beslut genom kontakter med beslutsfattare och via bredare opinionsbildning. Ibland används i stället begreppen public affairs eller samhällskontakter.

En klok lobbyist tar eget ansvar, ger konkreta förslag på lösningar och söker samarbete med de politiska beslutsfattarna. Vi hjälper er att agera lösningsleverantör snarare än kravmaskin.

Westander tillämpar självpåtagna öppenhetskrav för att motverka lobbying med dold uppdragsgivare. Det innebär bland annat att vi alltid redovisar våra pågående lobbyinguppdrag på vår hemsida.

Vi lägger ofta en god grund för ett samarbete genom ett skräddarsytt startpaket bestående av analys, workshop och handlingsplan.

Vill du veta mer?

Mikael Persson

Våra specialister inom lobbying

Mikael Persson

Enhetschef

Mikael är chef för enheten Westander Politik och Opinion. Tidigare har han bland annat varit politiskt sakkunnig hos EU-minister Cecilia Malmström (L).
– Lyft alltid fram allmänintresset. Politiker fattar inte beslut utifrån enskilda företags intressen, säger Mikael Persson.

Frida Blom

Projektledare

Frida har arbetat som konsult på Westander sedan 2012. Tidigare har hon bland annat varit ordförande för Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.
– Ge konkreta förslag på lösningar. Gör inte uppvaktningen obehaglig genom att ställa hårda krav, säger Frida Blom.

Jessica Henryson

Enhetschef

Jessica är en av Westanders mest erfarna konsulter. Hon har arbetat över tio år med att påverka klimatpolitiken och främja utbyggnaden av förnybar energi.
– Sätt upp ett tydligt och konkret mål om vilket politiskt beslut ni vill ska fattas, säger Jessica Henryson.

Johannes Krunegård

Projektledare

Johannes har arbetat på Westander sedan 2013. Tidigare har han varit kommunalråd i Nyköping och distriktsordförande för Miljöpartiet i Sörmland.
– Formulera ett tydligt budskap. Vad är problemet, vilken är lösningen och vad är förslaget? säger Johannes Krunegård.

Kristoffer Housset

Projektledare

Kristoffer ansvarar för Westanders tjänster inom opinionsbildning. Tidigare har han bland annat varit pressekreterare åt vänsterpartiledaren Lars Ohly.
– Olika partier kan stödja ert förslag utifrån helt olika utgångspunkter. Anpassa era argument, säger Kristoffer Housset.

Linnea Sandström Lange

Pr-konsult

Linnea har tidigare arbetat med politiska kampanjer i USA och med opinionsbildning på Läkare i Världen. Hon är politiskt aktiv inom Liberalerna.
– Företag bör försöka skapa allianser med organisationer som stöder deras krav, säger Linnea Sandström Lange.