Förändring

Vi förändrar, förnyar och förbättrar våra arbetsmetoder – i stort och smått. Uthållig förändring har ett högre syfte, sker i små steg och bygger på trygghet.

Vi tror på människans oändliga resurser och citerar gärna Tranströmer: ”Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det ska.”

Westander förändrar för samhällsnytta. Som kvalificerade rådgivare i pr-marknadens övre kvalitetssegment skapar vi mer samhällsnytta än vad vi hade gjort som prispressade resurskonsulter.

En utmaning för all metodutveckling är att många av oss är vanemänniskor. För att testa nytt behöver vi utsätta oss för lagom mycket press och samtidigt känna en grundläggande trygghet.

Westander skapar förändringstryck genom kundlöneparitet. Vi låter konsultarvodet följa kundernas löneutveckling genom timprishöjningar vart fjärde år.

Vi möjliggör samtidigt trygghet genom en stabil värdegrund som vägleder det dagliga arbetet. Vi firar framgångar och slösar med uppskattning till kollegorna.

Westander ställer sedan 13 år en egen fråga om medarbetarens ”bidrag till samhällsnytta” i Regis årliga medarbetarstudie. 2021 blev betyget 9,1 på en tiogradig skala.

Vad innebär det i praktiken?

– Vi ställer ofta och regelbundet tre frågor till oss själva och varandra: Vad gjorde vi bra? Vad kan vi göra ännu bättre? Vad kan vi göra annorlunda?

– Vi uppmuntrar förhållningssättet att nöjdhet leder till stagnation. Ingenting är någonsin så bra att det inte kan bli lite bättre.

– Vi arbetar alltid minst två och två. Mellan dig och dina kollegor sker hela tiden en ömsesidig kompetensöverföring.

– Du uppmanas att arbeta med många olika kollegor för att vi ständigt ska inspirera varandra till metodutveckling.

– Som kundansvarig förväntas du testa nya arbetsmetoder samt informera kollegorna om både framgångar och misslyckanden.

– Du ber om återkoppling från din kollega efter varje kundmöte och från din chef i kundansvarssamtal.

– Du ansvarar själv för att din kompetens- och metodutveckling är på minst samma nivå som våra kunders.

– Du riskerar inte jobbet till följd av AI eller en lågkonjunktur. Kvalificerad rådgivning kommer alltid att behövas.

Vem söker vi?

Vi tror att du kan trivas hos oss om du är stolt och inte nöjd. Du vill utvecklas och ständigt bli lite bättre.