10 tips om Tiktok

Nära hälften av alla svenska högstadie- och gymnasieungdomar använder Tiktok varje dag. Den genomsnittliga användaren ägnar uppemot en timme om dagen till att titta på korta videor. Kanalen passar extra bra för att skapa nära relationer och engagera yngre målgrupper.

Läs mer om vår heldagskurs Digital strategi och hör gärna av dig till Amanda Edfeldt Hanson om du vill ha fler tips.

1

Anpassa till användarna

Välj ut och fokusera på de delar av ert budskap som är mest relevanta för användare på Tiktok. Kanalen domineras av en lekfull yngre målgrupp.

2

Hitta er nisch

Skapa igenkänning hos mottagaren genom att ha en röd tråd i ert innehåll. Då kan ni också enklare producera mer innehåll vid färre tillfällen och bygga en innehållsbank.

3

Var kort och koncis

Paketera ert budskap med ord och korta fraser snarare än hela meningar. Ni har bara 15 sekunder på er att fånga användarens intresse innan nästa video i flödet spelas upp.

4

Våga experimentera

Ta ut svängarna och bjud på innehåll med glimten i ögat. Tiktok är en lekfull plattform där humoristiska klipp, skratt, reaktioner och minisketcher dominerar.

5

Använd hashtags

Håll koll på vilka relevanta hashtags som är populära just nu och tagga ert innehåll. På TikTok används hashtags fortfarande flitigt, framför allt som kategorier på sidan Upptäck.

6

Kom ihåg ljudet

Följ vilka låtar som trendar just nu och använd dem för att skapa relevans och synlighet. Under sidan Upptäck grupperas innehåll efter hashtags, men också efter populär musik.

7

Använd igenkänning

Försök att skapa igenkänning i en vardaglig situation för att få användare att dela din video. Lägg gärna till ett humoristiskt element om det låter sig göras.

8

Dela relevanta hacks

Visa hur just er produkt eller tjänst används bäst eller hur den löser ett vanligt problem. Tipslistor, guider och smarta hacks är enormt populärt på Tiktok.

9

Bjud på er själva

Låt användarna lära känna människorna bakom företaget. Dela gärna roliga saker som händer på er arbetsplats och lyft fram de enskilda medarbetarna.

10

Släpp perfektionen

Dra ner på de stilistiska kraven och fokusera på att väcka engagemang. Tiktok handlar om att skapa nära relationer, inte om att göra reklam för er tjänst eller produkt.