Demokrati eller spektakel – vem försvarar Almedalsveckan?

Westander anordnar seminarium om bilden av Almedalsveckan tillsammans med eventbolaget goGotland.

Rosévin, nazister och slöseri med skattepengar dominerar bilden av Almedalen. Har veckan börjat spela ut sin roll som demokratisk mötesplats? Vilka värden ger Almedalen för samhället, demokratin och Gotland? Vems ansvar är det att lyfta fram veckans positiva aspekter?

Varumärket Almedalen brottas sedan länge med problem. Bilden av politiker och journalister som festar med pr-konsulter gör det svårt för många att försvara ett deltagande. Priserna för boende och lokaler fortsätter att stiga. Och under förra året valde för första gången på länge en statsminister att inte medverka, samtidigt som debatten dominerades av nazister.

Men Almedalen innebär också tusentals möten mellan engagerade människor från alla möjliga delar av samhället. Här utbyts åsikter och idéer på ett sätt som är unikt i världen. Politiker och andra makthavare är mer tillgängliga än någon annan gång för samtal med aktivister, folkrörelser och allmänhet.

Vems ansvar är det att försvara varumärket Almedalen? Vad betyder veckan för Region Gotland och för öns näringsliv? Hur kan Almedalen stärkas som plattform för demokrati och samhällsutveckling? Välkommen till ett seminarium om hur Almedalsveckan kan utvecklas!

Tid: Måndag den 2 juli kl 13.30-14.30

Plats: Almedalsarenan, S:t Hansgatan 21, Visby

Deltagare
Meit Fohlin, regionstyrelsens ordförande, Region Gotland
Cecilia Björk, filmregissör, aktuell med filmen ”En bra vecka för demokratin”
Göran Eriksson, politisk analytiker, Svenska Dagbladet
Birger Lycken, pr-konsult, Westander

Moderator: Johannes Krunegård, Westander

Kontaktperson: Birger Lycken