Frukostklubb: Hur hantera mediekrisen – sitta still i båten eller agera?

Hur kan företag, kommuner och andra organisationer hantera negativ publicitet och mediekriser? Ska man vänta tills det blåser över, eller är det bättre att ta egna initiativ? Hur mycket kan öppenhet och ansvarstagande minska skadan? Westanders nya specialistenhet för kris och ledarskap bjöd in till ett frukostseminarium om förtroendeskapande kriskommunikation.

frukostklubb kriskommunikation

Medverkande:

Linda Corsvall, kommunikationschef, Upplands Väsby kommun
Under sommaren hamnade Upplands Väsby i medias blickfång när en ung kvinna mördades i ett motionsspår. Kommunen kallade till presskonferens om trygghetsfrågor, och arrangerade kurser i självförsvar.

Lisa Borges, kommunikationschef, Strukton Rail
Nyligen stämdes Strukton Rail, Nordens ledande privata järnvägsaktör, på 2,5 miljoner kronor för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död i samband med en allvarlig tågolycka 2010. I en debattartikel och ett pressmeddelande berättade Strukton Rail om stämningsansökan och varför de bestrider företagsboten.

Pär Daléus, pr-konsult, Westander Kris och Ledarskap
Har under tio år bedrivit forskning och utbildning om kris och ledarskap vid Försvarshögskolan. Pär Daléus har tidigare arbetat som sakkunnig i krishanteringsfrågor i regeringskansliet.

Moderator:

Birger Lycken, enhetschef för Westander Kris och Ledarskap och en av Westanders mest erfarna konsulter, med särskild inriktning på kriskommunikation.

Läs mer om våra tjänster inom kriskommunikation.

Nyheter 2015

Visa fler