Biografen Zita väljer Westander

Pr-byrån Westander och Biografen Zita inleder ett samarbete efter nyår. Syftet är att locka fler besökare till Zitas visningar av svensk film och långsiktigt öka intresset för svensk film. Satsningen har möjliggjorts genom ett tillfälligt stöd från Svenska Filminstitutet.

– För oss är det här en unik chans att arbeta med en av Sveriges bästa pr-byråer. Vi vill utveckla nya arbetsmetoder som gör att vi kan locka fler målgrupper till våra visningar av svensk kvalitetsfilm, säger Carolina Hollander, kommunikationsansvarig på Biografen Zita.

Samarbetet har möjliggjorts genom ett tillfälligt stöd som Svenska Filminstitutet har utlyst för att kvalitetsbiografer ska kunna lyfta sin marknadsföring av svensk film. Biografen Zita har beviljats 150 000 kronor för sitt samarbete med Westander.

– Det känns oerhört roligt att tillsammans med Zita få arbeta för att öka intresset för svensk film. Zita har ett starkt varumärke och en spännande verksamhet som det ska bli roligt att utveckla kommunikationen kring, säger Karin Strandås, kundansvarig pr-konsult på Westander.

Zita är en ideell partipolitiskt obunden kulturförening med uppgift att visa kvalitetsfilm från hela världen på bio: kortfilmer, knattefilm, dokumentärer och spelfilm. Zita är en del av Folkets Bio, en kulturförening som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm.

Westander utsågs tidigare i år, för fjärde gången under de senaste fem åren, till Årets Byrå i analysföretaget Regis kundundersökning.

Pressmeddelanden 2013

Visa fler