Extra månadslön på Westander

Det går rekordbra för pr-byrån Westander efter årets timprishöjning och vinsterna i branschens två stora kundundersökningar. Därför får byråns anställda nu en extra månadslön lagom till semestern.

De anställda på Westander kan kvittera ut en extra månadslön i juni. Bakgrunden är det rekordresultat, på över tre miljoner kronor, som byrån gjort under tremånadersperioden mars-maj. Totalkostnaden för den extra månadslönen blir cirka en miljon kronor.

– Våra anställda har gjort fantastiska insatser för uppdragsgivarna under våren. Även med kostnaden för en extra månadslön har vi mycket goda förutsättningar att nå vårt lönsamhetsmål, säger Westanders vd Patrik Westander.

Från den 1 april genomförde Westander en timprishöjning med 12,5 procent, från 1 600 till 1 800 kronor. Trots prishöjningen ökade beläggningsgraden under perioden mars-maj med åtta procentenheter, jämfört med motsvarande period föregående år.

– Inför hösten har vi ett guldläge med mycket god beläggning, trots att vi konsekvent tackar nej till alla upphandlingar där vi förväntas arbeta arvodeslöst. Vi konkurrerar inte med lågt pris utan med hög kvalitet och nöjda uppdragsgivare, säger Patrik Westander.

Westander har två år i rad utsetts till såväl Årets Stora Pr-byrå i Regis och Dagens Industris kundundersökning som Kundens Bästa Pr-byrå i Novus och Resumés kundundersökning. Byrån har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.

– Våra goda ekonomiska resultat skapar utrymme för lönehöjningar och många vill dessutom jobba på en byrå som vinner kundundersökningar. Det underlättar för Westander att möta uppdragsgivarnas ökade efterfrågan på kvalificerad rådgivning, säger Patrik Westander.

Westander har för närvarande 19 anställda och cirka 50 aktiva kundrelationer. Byrån planerar att rekrytera 5-6 nya konsulter under 2011 och har som mål att växa till 35 anställda 2014.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler