Hetast i Almedalen 2011: KRIS

Pr-byrån Westanders jury utsåg i dag veckans vinnare i den hårda konkurrensen om uppmärksamhet under Almedalsveckan. Priset gick till KRIS, Kriminellas revansch i samhället, för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckats med att få ut sitt budskap.

– De många KRIS-medlemmarna iklädda likadana tröjor har inte gått att undgå på Visbys gator. Organisationen har velat visa att subutexprogrammen för narkomaner är kontraproduktiva och har framgångsrikt arbetat med budskapet ”statligt knark är också knark”, säger Janna Sundewall, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Ett hedersomnämnande går i år till Svenska Kyrkans Nikodemussamtal, som år efter år fyller bänkarna i Visby domkyrka.

– Nikodemussamtalen har blivit en institution under Almedalsveckan. Som motvikt till debatterandet och i skarp kontrast till Twitters snabba 140 tecken låter de samtalet ta plats, säger Janna Sundewall.

Kallast i Almedalen var tidningen Amelia. Deras banderoll utanför Handelsbanken i Visby levde inte upp till de skyhöga förväntningar som de byggt upp inför sin aktion tillsammans med byrån Studio Total.

Juryledamöter:
Fredrik Kron, avdelningschef Opinion och påverkan, Svenska Amnesty
Helena Fornstedt, informationsdirektör, Svenska Statoil
Helene Öberg, sammankallande partistyrelsen (MP), talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor för (MP) i Stockholms läns landsting
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Janna Sundewall, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)

Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen
2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

Under 2007 års politikervecka utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler