Kronans Droghandel väljer Westander

Apoteksutmanaren Kronans Droghandel har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet avser publicitet kring Kronans Droghandels satsning på att öppna en rikstäckande apotekskedja.

– Kronans Droghandel avser att bli en ledande aktör på den svenska apoteksmarknaden. Westanders erfarenheter inom läkemedels- och folkhälsofrågor blir till stor nytta för oss i arbetet med att bygga varumärket, säger Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel.

I arbetsgruppen från Westander ingår Janna Sundewall och Johanna Look. Samarbetet handlar i ett första steg om att lansera varumärket Kronans Droghandel bland såväl apotekspersonal som konsumenter. När apoteken öppnar under hösten kommer samarbetet även att omfatta publicitet kring sortiment och rådgivning.

– Varumärket Kronans Droghandel har en hundraårig historia på den svenska apoteksmarknaden, men är i dag nästan uteslutande känt inom branschen. Det ska bli väldigt roligt att få vara med från starten och lansera en ny apotekskedja, säger Janna Sundewall, kundansvarig på Westander.

Kronans Droghandel har verkat inom apoteksbranschen i över hundra år. Företaget är ett helägt dotterbolag till den finska läkemedels- och sjukvårdsgrossisten Oriola-KD Corporation.

Pr-byrån Westander har för närvarande 22 anställda och cirka 60 aktiva kundrelationer. Westander utsågs nyligen till Årets Pr-byrå 2008 i Regis och Dagens Industris kundundersökning.

Pressmeddelanden 2009

Visa fler