Nominerade till Hetast i Almedalen

KRIS, Vårdförbundet, Patrik Sjöberg, det alkoholfria minglandet och Expressens valstuga är de nominerade till pr-byrån Westanders pris Hetast i Almedalen. Det beslutade juryn vid sitt nomineringsmöte på torsdagsförmiddagen.

Vem lyckades bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blev veckans samtalsämne och vilken fråga dominerade i traditionella och sociala media? Westanders årliga pris Hetast i Almedalen delas ut under fredagen av en jury med ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv.

Nominerade till priset Hetast i Almedalen:
KRIS
(Kriminellas revansch i samhället) – med många medlemmar i tröjor på klassiskt Almedalsmanér har de inte gått att undgå.
Vårdförbundet – vita kors och tydliga budskap har synts i många kanaler.
Patrik Sjöberg – har synts överallt och alla pratar om att han är här.
Det alkoholfria minglandet – vill man bli en snackis serverar man vatten i år.
Expressens valstuga – symboliserar medias allt mer intensiva bevakning av veckan.

Tid och plats för prisutdelning:
Fredag den 8 juli klockan 9.30 i Gotlands Studentkår Rindis kårhus, rum 118 (Nedre baren), Visby.

Juryledamöter:
Fredrik Kron, avdelningschef Opinion och påverkan, Svenska Amnesty
Helena Fornstedt, informationsdirektör, Svenska Statoil
Helene Öberg, sammankallande partistyrelsen (MP), talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor för (MP) i Stockholms läns landsting
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Janna Sundewall, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)

Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.

Tidigare vinnare:
2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

Under 2007 års politikervecka utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler