Sveriges Hembygdsförbund väljer Westander

Sveriges Hembygdsförbund har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet ska stärka hembygdsrörelsens roll som samhällsaktör och bidra till ökat engagemang för kulturarvet.

– Det känns bra att ha tillgång till Westanders pr-kompetens och erfarenhet, de är en av Sveriges bästa pr-byråer och vana vid att arbeta med stora medlemsorganisationer. Målet är att fler ska förstå att hembygdsrörelsen spelar en viktig samhällsroll genom att bidra till att utveckla lokalsamhället, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges Hembygdsförbund.

Samarbetet med Westander är ett led i en större satsning på kommunikation från Sveriges Hembygdsförbund, som ska stärka hembygdsrörelsens roll som samhällsaktör och bidra till ökat engagemang för kulturarvet. Westander har redan hjälpt Sveriges Hembygdsförbund med att genomföra en attitydundersökning och ta fram en pr-plan.

– Det ska bli oerhört roligt att få bidra till att utveckla hembygdsrörelsens kommunikation. Hembygdsföreningarna är öppna för alla, oavsett bakgrund, och spelar en viktig roll för lokalsamhället runtom i hela Sverige, säger Niclas Ericsson, kundansvarig konsult på Westander.

Westanders arbetsgrupp består av pr-konsulterna Niclas Ericsson, Jenny Kölfors och Sara Arborén.

Sveriges Hembygdsförbund samlar 26 regionförbund och över 2 000 hembygdsföreningar, vilka tillsammans har fler än 450 000 medlemmar.

Westander har sedan 2005 vunnit totalt nio kundundersökningar genomförda av branschtidningen Resumé respektive analysföretaget Regi.

Pressmeddelanden 2014

Visa fler