Två nya delägare i Westander

Andreas Rolfer Wrangö och Johannes Krunegård blir nya delägare i pr-byrån Westander, som därmed har totalt 18 anställda som delägare. Westanders delägare har i genomsnitt arbetat åtta år i företaget.

– Jag är glad att så många kollegor väljer att investera i Westander. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Westanders vd Patrik Westander.

Andreas Rolfer Wrangö har jobbat fyra år på Westander. Han ansvarar för byråns tjänster inom content och är specialiserad på hållbarhet. Tidigare har Andreas Rolfer Wrangö arbetat som journalist på Sveriges Radio och senast åtta år på Dagens Nyheter.

Johannes Krunegård har arbetat sex år på Westander. Han ansvarar för byråns specialistområde Samhällsbyggnad. Tidigare har Johannes Krunegård bland annat arbetat på den gröna tankesmedjan Cogito och senast som kommunalråd i Nyköpings kommun. Han är politiskt aktiv inom Miljöpartiet.

Westander värderas till 20,3 miljoner kronor och priset för de nya delägarnas 0,5 procent vardera är därmed cirka 102 000 kronor. Värdet på företaget har de senaste sex åren ökat med 93 procent, från 10,5 miljoner kronor när medgrundaren Henrik Westander började sälja sina aktier och värderingsmodellen fastställdes.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 40 miljoner 2017. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna.

Läs mer om Westanders ägande.

Pressmeddelanden 2018

Visa fler