Westander fick mest press

”Westander är en mellanstor pr-byrå men klår sina konkurrenter på publicitet.” Det skriver branschtidningen Resumé som i en analys visar att Westander är Sveriges mest uppmärksammade pr-byrå 2011.

Resumé har i veckans nummer undersökt den mediala uppmärksamheten kring Sveriges största kommunikationsföretag. Bland pr-byråerna är det Westander som fått mest publicitet, vilket tidningen förklarar med att byrån fått ”stor uppmärksamhet på egna opinionsundersökningar, bland annat kring partiledarnas förtroende”.

– Det är glädjande att också en mellanstor pr-byrå som Westander kan sticka ut i mediebruset. Resumés undersökning speglar att våra konsulter allt oftare blir ombedda att uttala sig som pr-experter i media, säger Westanders vd Patrik Westander.

Resumés rangordning av pr-byråernas mediegenomslag är baserad på en kvantitativ analys i Retrievers mediearkiv hittills i år. Så här ser hela topplistan ut över de mest uppmärksammade pr-byråerna 2011 (antal träff inom parentes):

1. Westander (596)
2. Prime PR (570)
3. Springtime (397)
4. JKL (349)
5. Grayling (285)

För några månader sedan utsågs Westander dessutom till ”den ohotat mest populära pr-byrån i sociala medier” av Dagens Opinion. Byrån hade då över 2 600 följare på Twitter, vilket enligt Dagens Opinions undersökning var ”överlägset flest följare bland de största pr-byråerna”.

– För oss är det viktigt att synas i både traditionella och sociala medier. Det viktigaste syftet är rekrytering, att kunna anställa fler kompetenta och engagerade konsulter, säger Patrik Westander.

Westander har två år i rad utsetts till såväl Årets Stora Pr-byrå i Regis och Dagens Industris kundundersökning som Kundens Bästa Pr-byrå i Novus och Resumés kundundersökning. Byrån har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler