Westander ökar med 20 procent

Pr-byrån Westander ökade byråintäkten med 20 procent under årets första nio månader, jämfört med motsvarande period 2005. Vinstmarginalen uppgick till 22 procent.

Byråintäkten ökade till 14,7 miljoner kronor, att jämföra med 12,3 miljoner under samma period 2005. Westanders vinst uppgick till 3,2 miljoner kronor under de första nio månaderna 2006.

– Det är fullt tryck och framtiden ser om möjligt ännu ljusare ut. På kort sikt är det många kompetenta och engagerade personer som söker sig till pr-branschen nu efter valet. Regimskiftet är dessutom långsiktigt bra för branschens trovärdighet, eftersom det blir en större politisk mångfald på pr-byråerna, säger vd Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har för närvarande 19 anställda, jämfört med 14 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 35 aktiva kundrelationer. Bland Westanders nya uppdragsgivare märks it-företaget Nicator och Tekniska museet.

– Den kanske roligaste trenden just nu är våra fördjupade samarbeten med uppdragsgivarnas reklambyråer. Jag tror att högkonjunkturen generellt leder till mer prestigelösa samarbeten mellan pr- och reklambyråer. Det är bra för både kunderna och marknadstillväxten, säger Patrik Westander.

Westander utnämndes nyligen till snabbväxande Gasellföretag av revisionsbolaget Deloitte och affärstidningen Dagens Industri. Byrån utsågs i början av året till Sveriges Bästa Pr-byrå i branschtidningen Resumés kundundersökning.

Pressmeddelanden 2006

Visa fler