Westander söker pr- och ledarskapskonsulter

Nu inleder pr-byrån Westander vårens rekryteringskampanj för att värva fler pr- och ledarskapskonsulter. Målet är att rekrytera tre till fyra nya konsulter. Det långsiktiga expansionsmålet är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Under ett år får Westander in omkring 700 jobbansökningar. Förra året ökade Westanders byråintäkt med tio procent till rekordstora 39 miljoner kronor. Byrån vill nu växa ytterligare, bland annat genom att rekrytera pr-konsulter med inriktning mot ledarskap.

– Vi vill stärka Westanders ledarskapserbjudande. Ett kommunikativt ledarskap och tilliten mellan medarbetare är viktiga nycklar till en välfungerande arbetsplats, säger Birger Lycken, chef för Westander Kris och Ledarskap.

Westanders erbjudande på ledarskapsområdet omfattar såväl coachning av enskilda chefer som utveckling av hela ledningsgrupper och organisationer. Arbetet bygger bland annat på byråns egna erfarenheter av arbetsgivarrollen. Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

– Att vara ledare är att kommunicera. Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Byrån har utsetts till Årets stora pr-byrå av analysföretaget Regi fem gånger under de senaste åtta åren.

Byrån genomförde sin första rekryteringskampanj 2011. Byråintäkten har de senaste åren ökat med åtta procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 39 miljoner 2016.

Sista ansökningsdatum i vårens rekryteringskampanj är torsdagen den 26 januari.

Pressmeddelanden 2017

Visa fler