Westander startar kurs om gnäll och snällhet på jobbet

Pr-byrån Westander lanserar i december en kurs för chefer som vill motverka gnäll och främja snällhet på arbetsplatsen. Kursen ”Från gnällkultur till snällkultur” ger deltagarna praktiska verktyg för att bygga en kultur där medarbetarna vill varandra väl och tar ansvar för företagets utveckling.

– Gnäll äter energi, underminerar ansvarstagande och motverkar förändring. Nolltolerans mot gnäll hjälper kunskapsföretag att skapa en förändringskultur där frustration och missnöje tas till vara för att utveckla verksamheten, säger Birger Lycken, kursansvarig lärare.

Organisationsforskning kring de nya kunskapsföretagen lyfter fram fördelarna med att etablera en snällkultur på arbetsplatsen. När medarbetarna känner tillit och är hjälpsamma mot varandra blir samarbetet mer effektivt, kreativiteten ökar och kvaliteten blir högre.

– Vi tror att betydelsen av snällhet är underskattad på många arbetsplatser. Det är ett vanligt missförstånd att snällhet handlar om mesighet, kravlöshet och konflikträdsla, säger Birger Lycken.

Kurslärare är förutom Birger Lycken även Frida Blom, specialist på kommunikativt ledarskap och värdegrundsfrågor på Westander.

Läs mer om kursen Från gnällkultur till snällkultur.

Pressmeddelanden 2019

Visa fler