Westander utser Hetast i Almedalen 2011

Vem lyckas bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blir veckans samtalsämne och vilken fråga dominerar i traditionella och sociala medier? För femte året i rad kommer Westander att dela ut priset Hetast i Almedalen.

– Under Almedalsveckan är det extremt många som vill synas i media samtidigt och det krävs ofta något fyndigt och uppseendeväckande för att nå ut. Priset Hetast i Almedalen går till den aktör som lyckas bäst, säger Janna Sundewall, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Priset delas ut fredagen den 8 juli av en jury med ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv. Den som vill nominera kandidater till Hetast i Almedalen kan göra det genom att twittra och ange #hetast i #almedalen, tipsa på Westanders Facebooksida eller mejla till hetast@westander.se.

Tid och plats för prisutdelning:
Fredag den 8 juli klockan 9.30 i Gotlands Studentkår Rindis kårhus, rum 118 (nedre baren), Visby.

Juryledamöter:
Fredrik Kron, avdelningschef Opinion och påverkan, Svenska Amnesty
Helena Fornstedt, informationsdirektör, Svenska Statoil
Helene Öberg, sammankallande partistyrelsen (MP), talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor för (MP) i Stockholms läns landsting
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Janna Sundewall, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)

Tidigare vinnare:
• 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.
• 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.
• 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.
• Under 2007 års politikervecka utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler