Westander värvar från Röda Korset

Pr-byrån Westander rekryterar Karin Tengby, senast pressekreterare på Röda Korset. Hon har bland annat erfarenhet från organisationens stora förtroendekris 2009 och kommer att ingå i specialistenheten Westander Kris och Ledarskap.

– Jag ser fram emot att få jobba på en så samhällsengagerad pr-byrå som Westander. Genom mitt arbete på Röda Korset har jag fått kunskaper som förhoppningsvis kan hjälpa många andra aktörer som vill bilda opinion och bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Karin Tengby.

Karin Tengby arbetade på Röda Korset under den stora förtroendekris som 2009 drabbade organisationen efter att den dåvarande kommunikationschefen gjort sig skyldig till bedrägeri och förskingring. Karin Tengby har tidigare bland annat arbetat på Kulturhuset, Pressens Bild, Galleri Kontrast och Göteborg Film Festival.

– Karin Tengby blir en stor tillgång för våra uppdragsgivare, inte minst tack vare hennes erfarenheter från en av 2000-talets stora svenska mediekriser. Vi märker att allt fler företag och organisationer efterfrågar stöd i frågor om kriskommunikation, säger Birger Lycken, enhetschef på Westander Kris och Ledarskap.

Westanders byråintäkt uppgick till rekordhöga 10,6 miljoner kronor under första kvartalet 2016, en ökning med 33 procent från 8,0 miljoner under första kvartalet förra året. Rörelseresultatet var rekordhöga 3,5 miljoner kronor.

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Det långsiktiga expansionsmålet är att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Pressmeddelanden 2016

Visa fler