Westander värvar från Sveriges Radio

Pr-byrån Westander har anställt Julia Holmvik, senast nyhetsreporter på Ekot samt researcher på P1-morgon och Studio Ett. Hon har tidigare arbetat som journalist på Yle och som marknadschef på ABB i Helsingfors.

– Många företag bidrar till positiv samhällsförändring men är tveksamma till att delta i debatten. Jag vill inspirera fler företag att ta ställning i samhällsfrågor med en tydlig koppling till den egna verksamheten, säger Julia Holmvik.

Julia Holmvik rekryteras till affärsområdet Digital och Opinion. Hon kommer närmast från Sveriges Radio, där hon har jobbat som nyhetsreporter på Ekot samt researcher på P1-morgon och Studio Ett. Tidigare har hon bland arbetat på det finska public servicebolaget Yle och som marknadsförings- och kommunikationschef på ABB i Helsingfors.

– Med en gedigen bakgrund som journalist kommer Julia Holmvik att vara en stor tillgång för våra uppdragsgivare. Framför allt kommer hon att stärka vårt erbjudande inom digital kommunikation, säger Maja Stridsberg, chef för Westander Digital och Opinion.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 6 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 45 miljoner 2020. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.