Westander värvar från Unionen

Pr-byrån Westander har anställt Daniel Olsson, senast ansvarig för public affairs på fackförbundet Unionen. Han har tidigare arbetat som pr-konsult på byråerna Rådhusgruppen och Priority Group.

– Jag uppskattar att Westander på många sätt är en annorlunda pr-byrå med ett både stort och brett samhällsengagemang. För egen del hoppas jag få jobba mycket med frågor kring arbetsmarknad och samhällsbyggnad, säger Daniel Olsson.

Daniel Olsson rekryteras till affärsområdet Politik och Analys. Han kommer närmast från fackförbundet Unionens politikenhet, där han var ansvarig för public affairs. Tidigare har han arbetat många år som pr-konsult på byråerna Rådhusgruppen och Priority Group.

– Daniel Olsson har gedigen erfarenhet från opinionsbildning och politisk påverkan. Inte minst kommer hans praktiska erfarenheter från arbetsmarknadens parter att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Nils Grunditz, chef för Westander Politik och Analys.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 52 miljoner 2019. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.