Westander värvar från Världsbanken

Pr-byrån Westander har anställt Anna Koblanck, senast kommunikatör på Världsbankens organ för stöd till näringslivet, IFC. Hon har tidigare arbetat som journalist, bland annat som Dagens Nyheters Afrikakorrespondent.

– Jag lockades till Westander av byråns ambition att främja en bred och öppen samhällsdebatt. Som pr-konsult hoppas jag kunna hjälpa svenska företag och organisationer att göra sina röster hörda även internationellt, säger Anna Koblanck.

I sin tjänst på IFC har Anna Koblanck arbetat med att främja tillväxten av lättillgängliga finansiella tjänster i Afrika söder om Sahara. Hon har många års erfarenhet av globalt utvecklingssamarbete, folkbildning och media.

– Anna Koblanck tillför Westander en gedigen internationell kompetens. Hon är dessutom en mycket skicklig skribent och kommer att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Birger Lycken, affärsområdeschef på Westander Kris och Ledarskap.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 47 miljoner 2018. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Pressmeddelanden 2019

Visa fler