Westander värvar Ida Alterå

Pr-byrån Westander har anställt Ida Alterå, senast ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund. Hon har suttit i Centerpartiets partistyrelse och tidigare arbetat för Jernhusen och TetraPak.

– För mig känns Westanders fokus på personligt engagemang och transparens väldigt inspirerande. Jag ser fram emot att arbeta för positiv samhällsförändring och minskade klimatutsläpp genom att hjälpa fler företag ta plats i debatten, säger Ida Alterå.

Ida Alterå rekryteras till affärsområdet Klimat och Energi. Hon kommer närmast från rollen som förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, där hon också suttit i Centerpartiets partistyrelse. Tidigare har hon varit kommunfullmäktigeledamot för Centerpartiet i Lund samt arbetat på Jernhusen och som kampanjstrateg för TetraPak.

– Ida Alterå har både teknisk kompetens inom klimatområdet och gedigen erfarenhet av politiskt påverkansarbete. Med den kombinationen kommer hon att vara en stor tillgång för våra uppdragsgivare, säger Jessica Henryson, chef för Westander Klimat och Energi.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 6 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 45 miljoner 2020. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.