Westander värvar klimatexpert

Pr-byrån Westander har anställt Jessica Cederberg Wodmar, senast klimatkommunikatör på Naturvårdsverket. Hon är i dagarna aktuell med boken Klimatkoden, som bland annat ger konkreta tips på hur man kommunicerar i klimatfrågan.

– Westander har en specialistkompetens på klimatområdet som jag hoppas kunna bidra till att utveckla vidare. Jag vill gärna hjälpa de många företag och organisationer som vill ta ansvar i klimatfrågan, säger Jessica Cederberg Wodmar.
 
Jessica Cederberg Wodmar har flerårig erfarenhet som klimatkommunikatör på Naturvårdsverket. Hon är expert på svenska folkets attityder och kunskaper i klimatfrågan samt mångårig projektledare för Sveriges största klimatmöte Klimatforum. Hon har tidigare arbetat med klimatkampanjer åt både regeringen och frivilligorganisationer. Jessica Cederberg Wodmar är utbildad journalist och har jobbat med klimat- och miljöfrågor sedan 1990.

– Westander har många uppdragsgivare som efterfrågar klimatkompetens. Jessica Cederberg Wodmars erfarenhet av klimatkommunikation gör att hon snabbt kan gå in och skapa kundnytta i flera av våra samarbeten, säger byråns vd Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har för närvarande 23 anställda och cirka 60 aktiva kundrelationer. Företaget formaliserade och fördjupade under 2008 sin satsning på klimatfrågan. Westander Klimat och Energi är ett nystartat fokusområde, en integrerad del av pr-byrån Westander med inriktningen att analysera och informera på klimat- och energiområdet. Målet är att bidra till minskad klimatpåverkan. Westander utsågs till Årets Pr-byrå 2008 i Regis och Dagens Industris kundundersökning.

Pressmeddelanden 2009

Visa fler