Westanderkonsult klimattränad av Al Gore

Frida Berry Eklund, klimatexpert på pr-byrån Westander, har utbildats till Climate Reality Leader av USA:s tidigare vicepresident Al Gore. Det globala nätverket vill påskynda klimatomställningen genom effektivare kommunikation.

– Jag är stolt och glad över att ha blivit klimattränad av Al Gore och hans organisation Climate Reality Project. Utbildningen har gett mig ännu fler verktyg för att hjälpa företag och organisationer att kommunicera effektivt om klimatförändringarna, säger Frida Berry Eklund.

Varje år utbildar Al Gores organisation Climate Reality Project tusentals personer för att driva på klimatomställningen på hemmaplan. Bland utbildningens talare finns några av världens främsta forskare, kommunikatörer och aktivister.

– Frida Berry Eklunds spetskompetens är efterfrågad. Vi har flera uppdragsgivare som vill ta täten i klimatomställningen och inspirera andra att följa efter, säger Jessica Henryson, affärsområdeschef för Westander Klimat och Energi.

Frida Berry Eklund är expert på klimatkommunikation och har arbetat som konsult på Westander sedan 2017. Tidigare har hon arbetat på Oxfam som global kampanjledare och senast på Global Call for Climate Action som kampanjdirektör.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 47 miljoner 2018. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

Pressmeddelanden 2019

Visa fler