Westanders pr-handbok 2011: Så påverkar du minoritetsregeringen

På söndag startar politikerveckan i Almedalen. Pr-byrån Westander smygstartar redan i dag genom att lansera Westanders pr-handbok 2011. Först ut att ta del av den nya pr-handboken är 200 nyhets- och debattredaktioner som får den med posten i dag. Nytt för årets version är tips om hur man påverkar minoritetsregeringen.

– Många aktörer i debatten ger politikerna ett brett beslutsunderlag, men långt ifrån alla har råd att anlita en pr-byrå. Med pr-handboken vill vi dela med oss av pr-branschens kunskaper om hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar politiska beslut, säger Johanna Look, projektledare för Westanders pr-handbok 2011.

Westanders pr-handbok är en praktiskt orienterad handledning i pr, med totalt 230 tips om hur man lyckas med medierelationer och lobbying. Handboken är gratis för alla, och tipsen handlar om allt från hur man skriver pressmeddelanden och debattartiklar till hur man gör för att lyckas i tv:s morgonsoffor.

Nytt i årets upplaga är kapitlet ”10 tips om minoritetsregeringen” som handlar om det nya parlamentariska läget. Att fokusera på partiet med ministerposten är ett av tipsen. Att utgå från valmanifesten och agera löftesleverantör i stället för kravmaskin är ett annat tips.

– En minoritetsregering innebär ökad makt till riksdagen, vilket i sin tur ökar utrymmet för lobbying. Det företag eller den organisation som vill driva en fråga har ett bra utgångsläge, säger Janna Sundewall, tf vd på Westander.

Årets upplaga är den åttonde i ordningen och trycks i 16 000 exemplar. Westanders pr-handbok har tryckts i totalt 110 000 exemplar genom åren.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler