Westanders seminarium om sociala medier i Almedalen: Borde Carl Bildt sluta twittra?

Westanders seminarium i Almedalen kommer att handla om de sociala mediernas roll i demokratin. Bidrar politikernas närvaro i sociala medier till verklig öppenhet eller kan den till och med vara skadlig? En erfaren panel diskuterar ämnet under ledning av Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander.

– Carl Bildt får stå som symbol för alla politiker som är aktiva i sociala medier. Han är en flitig användare av Twitter och har fått både kritik och beröm för vad han kommunicerar, säger Mikael Persson, ansvarig för Westanders Almedalssatsning.

I panelen deltar politikerna Gudrun Schyman (FI) och Maria Abrahamsson (M) tillsammans med Mattias Jansson, kommundirektör i Katrineholms kommun och Jenny Madestam, statsvetare vid Stockholms universitet. Moderator är Sandro Wennberg från Westander.

– Att politiker och tjänstemän använder sociala medier ser vissa som ett hot, andra tror att det kan vitalisera demokratin. Panelen kommer att bidra med tänkvärda resonemang kring hur de sociala medierna påverkar demokratin, säger Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander och moderator för seminariet.

Vid seminariet presenteras också en ny undersökning som Westander genomfört bland landets kommuner för att se om de använder sociala medier.

Tid och datum: Onsdag den 6 juli, klockan 10.30-11.30.
Plats: Innergården på Södra Kyrkogatan 13 i Visby.
Övrigt: Hörselslinga finns. Westander bjuder på kaffe och bulle. Twittra gärna från seminariet, ange gärna #almedalen och #westander.

Carl Bildt (M) har tillfrågats om att delta i panelen men valt att tacka nej.

Pressmeddelanden 2011

Visa fler