Westander är Bästa arbetsgivare 2020

Fackförbundet DIK har utsett pr-byrån Westander till Bästa arbetsgivare på Årets Byrå-galan 2020. Utmärkelsen tilldelas en arbetsgivare inom byråbranschen som ”gör ett extra bra arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda”.

– Vi är oerhört stolta och glada över att som första kommunikationsbyrå bli utsedda till Bästa arbetsgivare. Westander arbetar systematiskt med att bygga en lönsam snällhetskultur på arbetsplatsen, säger företagets vd Patrik Westander.

Priset Bästa arbetsgivare delades på torsdag kväll ut för första gången på Årets Byrå-galan 2020. Totalt deltog 22 kommunikationsbyråer i kategorin stora arbetsgivare med en byråintäkt över 25 miljoner kronor. I kategorin mindre arbetsgivare, med en byråintäkt mellan 7 och 25 miljoner kronor, vann kommunikationsbyrån Södra Tornet.

– Utmärkelsen Bästa arbetsgivare har potential att stärka hela byråbranschen. Priset väger tungt när fackförbundet DIK, analysföretaget Regi och branschtidningen Resumé alla står bakom, säger Patrik Westander.

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Företagets filosofi är att man ska kunna ha ett roligt, ansvarsfullt och krävande arbete utan att behöva jobba övertid.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 52 miljoner 2019. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.