Var kommer morgondagens debatt...

”Var kommer morgondagens debatt att föras och vilka blir de viktigaste opinionsbildarna var några av frågorna som diskuterades under Westanders seminarium i dag, onsdag. En fullsatt trädgård fick inledningsvis lyssna på en debatt i debatten om huruvida DN Debatt verkligen bidrar till någon debatt. Typ.
– DN Debatt är bara ett forum för utspel och det är inte så mycket debatt på DN Debatt. De som skriver på den sidan kan lika gärna skicka ut ett pressmeddelande. DN Debatt är till för etablissemanget och inte för vanligt folk, sa Lotta Gröning, före detta debattredaktör på Aftonbladet och numera politisk kommentator på Expressen.
Alexander Bard och hans Liberati har fattat beslutet att inte ha med DN Debatt att göra och aldrig skriva på sidan.
– Det är ändå bara massa pensionärer och politiker som läser den. Sidan kommer att dö och bloggen och webben kommer att ta över allt, sa han.
Miljöpartiets Zaida Catalán kammade hem den första applåden när hon konstaterade att DN Debatt är alliansens Pravda vars läsare består av de närmast sörjande.
PM Nilsson från Newsmill vägrade dock att gå med på att DN Debatt skulle vara någon ’döende dinosaurie’ även om han medger att sidan är ointressant för facebook-generationen under 30 år.”

Makthavare.se den 1 juli 2009