Charlotta Munter ny delägare i Westander

Charlotta Munter blir ny delägare i Westander, efter att ha jobbat på pr-byrån sedan 2012. Hon är examinerad språkkonsult och ansvarar bland annat för Westanders tjänster inom text och tal.

Westander har sedan tidigare tolv delägare som i genomsnitt har arbetat åtta år i företaget. Charlotta Munter utmärker sig genom att bara ha jobbat drygt tre år på Westander.

– Vi vill ha en kombination av nytt blod och bibehållen stabilitet i ägarkretsen. Målet är att skapa ett förändringstryck, samtidigt som vi bevarar grundvärderingarna, säger Westanders vd Patrik Westander.

Charlotta Munter har tidigare arbetat som språkkonsult på Semantix och kommer senast från Socialstyrelsen där hon var språkvårdsansvarig. På Westander ansvarar Charlotta Munter för byråns tjänster inom text och tal. Hon arbetar bland annat med Hjärt-Lungfonden, som samlar in och delar ut pengar till hjärt- och lungforskning.

– Vi tror att ägarspridningen kommer att hjälpa oss i vår ambition att bli en av Sveriges största pr-byråer. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna. Övriga delägare är sedan tidigare Birger Lycken, Caroline Somerville, Frida Blom, Hanna Berheim, Jenny Kölfors, Jessica Henryson, Johanna Look, Mikael Persson, Nina Halling och Veronica Norton.

Westander har nu 33 anställda och hade under 2014 en byråintäkt på 35 miljoner kronor. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Westander har utsetts till Årets stora pr-byrå av analysföretaget Regi fem gånger under de senaste sju åren.