Fem skäl att inte jobba på Westander

I dag släpps den fjärde upplagan av pr-byrån Westanders rekryteringsbroschyr ”10 skäl att jobba på Westander”. Bland årets nyheter är ett ordmoln som lyfter fram de anställdas främsta argument för att inte jobba på byrån. Topprankade skäl är lönen, högt ställda krav och stort ansvar.

– Med broschyrens nya ordmoln vill vi göra det ännu tydligare vem vi söker, vilka krav vi ställer och vad vi kan erbjuda. Det är viktigt att bilden från rekryteringsbroschyren stämmer överens med verkligheten för den som är nyanställd, säger vd Patrik Westander.

Som underlag för ordmolnet i den uppdaterade rekryteringsbroschyren besvarade Westanders anställda följande fråga: ”Om du vill avråda en bekant från att söka jobb på Westander, vilka tre ord lyfter du då fram om företaget och jobbet som pr-konsult?” Följande fem ord hamnade i topp:

1. Lönen
2. Krävande
3. Ansvar
4. Faktureringskrav
5. Kvalitetskrav

– Vi rekryterar bara högt kvalificerade personer och många av dem har sänkt lönen för att börja jobba på Westander. Som positiva argument för att jobba här lyfter vi i första hand fram ett bra arbetsinnehåll, trivsel på jobbet och balans i livet, säger Patrik Westander.

Westander genomför nästa år en timprishöjning till 2 100 kronor exklusive moms för att skapa utrymme för lönehöjningar. Byrån har som lönemål att vara topp tre i lönekostnader per anställd bland de stora pr-byråerna. Under perioden 2010 till 2012 har Westander legat på platserna fem, tre och sex i de stora pr-byråernas löneliga.

Westander har sedan 2005 vunnit totalt nio kundundersökningar genomförda av branschtidningen Resumé respektive analysföretaget Regi. Byrån har 29 anställda och det långsiktiga expansionsmålet att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Läs och ladda ner rekryteringsbroschyren ”10 skäl att jobba på Westander”