Frida Blom ny delägare i Westander

Frida Blom blir ny delägare i Westander. Hon har jobbat tre år på pr-byrån och har tidigare bland annat varit ordförande för Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

Westander har sedan tidigare totalt tio delägare som i genomsnitt har arbetat åtta år i företaget. Frida Blom utmärker sig genom att bara ha jobbat knappt tre år på Westander.

– Vi vill ha en kombination av nytt blod och bibehållen stabilitet i ägarkretsen. Målet är att skapa ett förändringstryck, samtidigt som vi bevarar grundvärderingarna, säger Westanders vd Patrik Westander.

Frida Blom har tidigare bland annat arbetat på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, först som politisk sekreterare och därefter som föreningens ordförande. På Westander är hon ämnesansvarig för byråns lobbyingerbjudande. Frida Blom arbetar bland annat med The Right Livelihood Award Foundation för att Edward Snowden ska få komma till Sverige och ta emot stiftelsens hedersutmärkelse.

– Vi tror att ägarspridningen kommer att hjälpa oss i vår ambition att bli en av Sveriges största pr-byråer. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna. Övriga delägare är sedan tidigare Birger Lycken, Hanna Berheim, Jenny Kölfors, Jessica Henryson, Johanna Look, Mikael Persson, Nina Halling och Veronica Norton.

Westander har nu 33 anställda och hade under 2014 en byråintäkt på 35 miljoner kronor. Byrån utsågs nyligen till Årets Stora Pr-byrå 2014 i analysföretaget Regis kundundersökning. Därmed har Westander utsetts till Årets Byrå under fem av de senaste sju åren.