Green Cargo samarbetar med Westander

Green Cargo har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet omfattar miljöprofilerande publicitet samt påverkan i riktning mot hållbara godstransporter.

– Vi har under många år arbetat medvetet med att minska utsläppen av växthusgaser i samband med våra transporter och har idag transportbranschens bästa miljöprestanda. 94 procent av våra transporter sker med eldrivna tåg och hela Green Cargos verksamhet är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, säger Mats Hollander, informationschef på Green Cargo.

– Nu behöver vi bli bättre på att kommunicera att valet av hållbara transportlösningar är en viktig åtgärd för företag som vill minska sin klimatpåverkan. Westander har stor kompetens och mångårig erfarenhet av att kommunicera klimatfrågor och transporter. Därför var valet av dem som pr-byrå naturligt.

I Westanders arbetsgrupp ingår Lovisa Lagerström Lantz, tidigare pressekreterare åt dåvarande infrastrukturminister Ulrica Messing, samt Mattias Goldmann, tidigare informationskoordinator åt Miljöpartiet i riksdagen.

– Green Cargo är en spännande och inspirerande uppdragsgivare, eftersom deras arbete leder till en klart minskad klimatpåverkan från transportsektorn, säger Lovisa Lagerström Lantz, projektledare på Westander. Ett av de första samarbetsprojekten är Green Cargos engagemang i Tällberg Forum 2007, med Al Gore som inbjuden gäst.

Green Cargo har drygt 3 000 anställda, 435 lok, 7 700 vagnar och 135 lastbilar. Företaget finns på 100 orter i Sverige. I fjol redovisade Green Cargo en vinst på 245 miljoner kronor, en förbättring med 79 procent jämfört med 2005. Företagets samlade transporter är godkända som Bra Miljöval-godstransporter.

Pr-byrån Westander har 22 anställda, jämfört med 16 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 45 aktiva kundrelationer. Westander utsågs under 2006 till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.