Hållbarhetstips årets nyhet i pr-handboken

Lagom till Almedalsveckan släpps den tolfte upplagan av pr-handboken från Westander, med över 200 tips om hur man lyckas med medierelationer och lobbying. Nytt för i år är 10 tips om hållbarhetskommunikation.

– Det första tipset om hållbarhetskommunikation handlar om att inte vänta med att kommunicera tills verksamheten är 100 procent hållbar, då kommer man aldrig igång, säger Hanna Berheim, ansvarig för Westanders specialistområde Hållbarhet.

Pr-handboken från Westander är en praktiskt orienterad handledning i pr. Handboken är gratis för alla, och tipsen handlar om allt från hur man skriver pressmeddelanden och debattartiklar till hur man gör för att lyckas i tv-debatter. Nytt i årets upplaga är bland annat kapitlet ”10 tips om hållbarhetskommunikation”.

– Många aktörer vill påverka samhällsdebatten, men långt ifrån alla har råd att anlita en pr-byrå. Med pr-handboken vill vi dela med oss av pr-branschens kunskaper om hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar politiska beslut, säger Johanna Look, byråchef på Westander.

Pr-handboken innehåller också tre nya exempel på framgångsrikt pr-arbete: Egenanställningsföretagen, Håll Sverige Rent och IVL Svenska Miljöinstitutet. Pr-handboken från Westander har hittills utkommit i tolv upplagor och tryckts i totalt 174 000 exemplar.

Beställ enstaka exemplar av pr-handboken 2016 kostnadsfritt och ladda ner pr-handboken här. Pr-handboken kan också köpas i större kvantiteter från tryckeriet Ineko.