Klimatledarskap årets nyhet i Pr-handboken

I dag släpper Westander den nittonde upplagan av Pr-handboken, med 300 tips om hur man kommunicerar på andra sätt än genom köpt reklamutrymme. Nytt för i år är bland annat 10 tips om klimatledarskap.

– Alla som förstår vidden av klimatkrisen bör agera kraftfullt för att påverka samhället i rätt riktning. Företag som vill vara klimatledare behöver både ha höga ambitioner och vara öppna med sina utmaningar, säger Andreas Rolfer Wrangö, specialist inom klimat och energi på Westander.

Pr-handboken 2023 innehåller totalt 60 helt nya tips. Utöver tipsen om klimatledarskap handlar de nya tipslistorna om allt från strategi och förändringskommunikation till nätverkande på Linkedin.

– Westander vill bidra till ökat samhällsengagemang. Med Pr-handboken vill vi göra pr-verktygen tillgängliga för fler, säger Westanders vd Patrik Westander.

Berättelsen om Pr-handboken börjar kring millennieskiftet med ett inställt föredrag för Djurens Rätt. Henrik Westander hade sammanställt över 15 års erfarenhet av att opinionsbilda mot svensk vapenexport. Nu hade han 101 praktiska pr-tips, men inga åhörare. Ur misslyckandet föddes idén om en kostnadsfri handbok för att göra pr-verktygen tillgängliga för fler.

Pr-handboken har hittills utkommit i 19 upplagor och tryckts i totalt 262 000 exemplar. Många fler tipslistor finns att läsa på westander.se, där Pr-handboken förra året hade 76 000 unika sidvisningar. Mångfaldigande av Pr-handboken är tillåtet med angivande av källan.

Välkommen att kontakta någon av våra konsulter för expertkommentarer.