Kristoffer Housset ny delägare i Westander

Kristoffer Housset blir ny delägare i Westander, efter att bara ha jobbat på pr-byrån i två år. Han är ansvarig för Westanders tjänster inom medieträning och har tidigare bland annat varit pressekreterare åt Lars Ohly.

Westander har sedan tidigare tretton delägare som i genomsnitt har arbetat åtta år i företaget. Med sina två år på Westander är Kristoffer Housset den av delägarna som har jobbat kortast tid i företaget.

– Jag är stolt och glad över förtroendet. Delägarskapet gör mig om möjligt ännu mer motiverad i mitt arbete för att Westander ska kunna erbjuda Sveriges bästa medieträning, säger Kristoffer Housset.

Kristoffer Housset har tidigare bland annat arbetat som pressekreterare åt Lars Ohly och varit ansvarig för medieträning och publicitetsanalys på Vänsterpartiets riksdagskansli. Han har en magisterexamen i ekonomisk historia med särskilt fokus på integrationsfrågor.

– Jag är glad att Kristoffer Housset vill investera i Westander. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna. Westander har nu 33 anställda och hade under 2014 en byråintäkt på 35 miljoner kronor.

Westander har utsetts till Årets stora pr-byrå av analysföretaget Regi fem gånger under de senaste sju åren. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.