Modvion väljer Westander

Träteknologiföretaget Modvion har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet ska öka kunskapen om hur vindkraftstorn i trä ökar klimatnyttan och sänker kostnaderna för vindkraft.

– Modvion kan hjälpa vindkraftsbranschen att bygga klimatneutral vindkraft, sänka kostnaderna och förenkla transporterna av höga torn. Vi vill att fler ska känna till de stora fördelarna med att bygga vindkraftstorn i laminerat trä – naturens eget kolfiber, säger Otto Lundman, vd för Modvion.

Det svenska träteknologiföretaget Modvion möjliggör klimatneutral vindkraft genom att bygga vindkraftstorn av laminerat trä, som är starkare än stål vid samma vikt. Modvions teknologi gör det enklare att bygga högre torn till en lägre kostnad. Dessutom lagras den koldioxid som tagits upp av träden i trätornen.

I Westanders arbetsgrupp ingår Jessica Henryson, affärsområdeschef för Westander Klimat och Energi, och pr-konsulten Daniel Hirsch.

– Det känns enormt inspirerande att hjälpa Modvion med lanseringen av en teknologi som kan förändra vindkraftsbranschen globalt. För att möta klimatkrisen behöver vi mer förnybar el och bygga mer i trä – Modvion bidrar till bägge, säger Jessica Henryson, kundansvarig konsult på Westander.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.