Nominera jurymedlem till Hetast i Almedalen

För sjätte året i rad delar Westander ut priset Hetast i Almedalen. Priset går till den aktör som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan. Nytt för i år är att Westander efterlyser allmänhetens förslag på jurymedlem.

– Priset Hetast i Almedalen går till den aktör som lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap under Almedalsveckan. I år efterlyser vi för första gången allmänhetens förslag på en ny jurymedlem, säger Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Följande jurymedlemmar är redan klara:
Fredrik Kron, chef för opinion och påverkan, Svenska Amnesty 
Helena Fornstedt, chef för Transport Fuel, Statoil
Helene Öberg, landstingspolitiker, Miljöpartiet  
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion 
Sandro Wennberg, pr-konsult, Westander

Westander söker nu ytterligare en jurymedlem från ideell organisation, media, politik eller näringsliv. Jurymedlemmen bör även vara van Almedalsbesökare.

Så nominerar du en jurymedlem:
Mejla din nominering med motivering till sandro.wennberg@westander.se senast måndagen den 11 juni. 

Den kompletta juryn offentliggörs onsdagen den 13 juni. Hetast i Almedalen 2012 utses fredagen den 6 juli klockan 9.30 i Gotlands Studentkår Rindis kårhus, rum 118 (nedre baren), Visby.

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen: 
• 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.
• 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.
• 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.
• 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.
• 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.

För mer information, kontakta:

Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander och juryns ordförande, 08-464 96 42, 070-677 57 95, sandro.wennberg@westander.se