Nominera jurymedlem till Hetast i Almedalen

För sjunde året i rad delar Westander ut priset Hetast i Almedalen. Priset går till den aktör som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan. Juryns nya ordförande Hanna Berheim efterlyser nu allmänhetens förslag på ny jurymedlem.

– Med Hetast i Almedalen vill vi lyfta goda exempel på aktörer som lyckas tränga genom bruset med sitt budskap. Förhoppningen är att inspirera fler att bli aktiva i samhällsdebatten, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Följande jurymedlemmar är redan klara:
Fredrik Kron, verksamhetschef, Ideell Arena
Hanna Berheim, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)
Helena Fornstedt, direktör Drivmedel, Statoil Sverige
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Stina Morian, opinionsanalytiker, YouGov

Westander söker nu ytterligare en jurymedlem från ideell sektor, media, politik eller näringsliv. Jurymedlemmen bör även vara van Almedalsbesökare och på plats under Almedalsveckan 2013.

Så nominerar du en jurymedlem:
Mejla din nominering med motivering till hanna.berheim@westander.se senast klockan 08:00 måndagen den 17 juni.

Den kompletta juryn offentliggörs onsdagen den 19 juni. Hetast i Almedalen 2013 utses fredagen den 5 juli klockan 09:30 på övervåningen i kårhuset Rindi, Tage Cervins gata 1, Visby.

Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen:

•    2012 gick priset till Almedalsdrinken, ett alkoholfritt festalternativ utan pekpinnar som blev en riktig snackis.

•    2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.

•    2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

•    2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.
 
•    2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

•    2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.