Nominera nya jurymedlemmar till Hetast i Almedalen

För åttonde året i rad delar Westander ut priset Hetast i Almedalen. Priset går till den aktör som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan. Juryns ordförande Hanna Berheim efterlyser nu förslag på två nya jurymedlemmar.

– Med Hetast i Almedalen vill vi lyfta fram goda exempel på aktörer som lyckas göra ett avtryck under veckan. Vi vill bidra till att fler deltar i samhällsdebatten – året runt, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Westander söker nu ytterligare två jurymedlemmar från exempelvis ideell sektor, media, politik eller näringsliv. Jurymedlemmarna bör vara vana Almedalsbesökare och vara på plats under Almedalsveckan 2014.

– Vi vill gärna ha många förslag på nya jurymedlemmar. Vi letar efter personer med fingertoppskänsla för vilka frågor, aktörer och kampanjer som är särskilt heta i Almedalen detta supervalår, säger Hanna Berheim.

Så nominerar du en jurymedlem
Mejla din nominering med motivering till hanna.berheim@westander.se senast klockan 08:00 måndagen den 12 maj. Du kan också nominera nya jurymedlemmar på Twitter, Facebook och Instagram med hashtaggarna #hetast och #almedalen.

Följande jurymedlemmar är redan klara:
– Fredrik Kron, verksamhetschef, Ideell Arena 
– Hanna Berheim, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)
– Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
– Stina Morian, opinionsrådgivare, PromeMorian

Den kompletta juryn kommer att offentliggöras under maj månad. Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.


Westander i sociala medier

– Twitter: @Westander
– Facebook.com/Westander
– Instagram: @westanderpr

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen
– 2013 belönades #sittmeddawit. Initiativet av Stödkommittén Free Dawit med samarbetspartners engagerade deltagarna och gjorde det enkelt att dela både en upplevelse och ett budskap.

– 2012 gick priset till Almedalsdrinken, ett alkoholfritt festalternativ utan pekpinnar som blev en riktig snackis.

– 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.

– 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

– 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

– 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

– 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.