Nominerade till Hetast i Almedalen

Vårdförbundet, Feministiskt initiativ, Frälsningsarmén, Brit Stakston och appen till mobiltellefoner är de nominerade till pr-byrån Westanders pris Hetast i Almedalen. Det beslutade juryn vid sitt nomineringsmöte på torsdagsförmiddagen.

Vem lyckades bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blev veckans samtalsämne och vilken fråga dominerade i traditionella och sociala media? Westanders årliga pris Hetast i Almedalen delas ut under fredagen av en jury med ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv.

Nominerade till priset Hetast i Almedalen:
Vårdförbundet
Feministiskt initiativ
Frälsningsarmén
Brit Stakston
Appen

Tid och plats för prisutdelning:
Fredag den 9 juli klockan 9.30 i sal D20, Högskolan på Gotland, Visby.

Juryledamöter:
Claes Nyberg, presschef Lärarförbundet
Helena Fornstedt, informationsdirektör Statoil
Helene Sigfridsson, generalsekreterare Makalösa föräldrar
Rolf van den Brink, journalist Dagens Opinion

Tidigare vinnare:
2009 utsågs organisationen Rättvisemärkt. Genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades organisationen bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna. Kallast i Almedalen var det svenska ordförandeskapet i EU, som lyste med sin frånvaro under premiärveckan.

2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, trots att de inte ens fanns representerade på plats. Ett hederspris delades ut till Svenska Kyrkan.

Under 2007 års politikervecka utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen. Kallast i Almedalen var statsminister Fredrik Reinfeldt, som valde att inte åka till Visby.