Operation Smile väljer Westander

Hjälporganisationen Operation Smile har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet ska stärka varumärket och öka insamlade medel så att fler personer med läpp-, käk- och gomspalt kan få kostnadsfri hjälp.

– Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Vi vill öka kännedomen om att tillgång till säker kirurgisk vård är avgörande för att barn och vuxna ska överleva, utvecklas och inkluderas i samhället, säger Annika Billing, generalsekreterare på Operation Smile Sverige.

Operation Smile utför säkra och kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-, käk- och gomspalt i 35 länder. Operationerna utförs av medicinska volontärer som plastikkirurger, narkosläkare och annan vårdpersonal från mer än 60 länder. Operation Smile har hittills genomfört ungefär 300 000 operationer.

I Westanders arbetsgrupp ingår pr-konsulterna Sebastian Stjern, Marie Hemberg och Monica Lundbom.

– För Operation Smiles volontärer tar det bara en timme att utföra en operation som förändrar ett helt liv. Jag hoppas att Westander kan bidra till ökad insamling så att fler kan få hjälp med säker kirurgisk vård, säger Sebastian Stjern, kundansvarig konsult på Westander.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.