Pr-byrån Westander utses till Superföretag

Pr-byrån Westander Publicitet & Påverkan utses i dag till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer. Westander är ett av 122 svenska företag som nu fått utmärkelsen två år i rad.

Superföretagen 2007 presenteras i dag vid ett lunchseminarium på Operakällarens Matsal i Stockholm. Av Sveriges 250.000 aktiebolag är det 38.000 som uppfyller grundkriteriet om över 10 miljoner kronor i omsättning. Av dessa utses i år totalt 359 svenska Superföretag, baserat på en analys av ekonomiska nyckeltal under de senaste fyra åren.

– Jag är mycket stolt över att Westander nu utses till Superföretag för andra året i rad. Utnämningen är ett bra betyg på våra konsulters stora engagemang och kompetens, säger byråns vd Patrik Westander.

Veckans Affärer har genomfört granskningen av 250.000 aktiebolag i samarbete med analys- och undersökningsföretaget MM Partner. Undersökningen omfattar nyckeltal under perioden 2003-2006 inom sex olika områden: tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering.

Med utnämningen till Superföretag också i år kompletterar Westander en rad tidigare utmärkelser. Två år i rad har företaget blivit utsett till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och nu också ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.

Under de senaste tre åren har Westanders omsättning ökat med 173 procent till 21,0 miljoner kronor 2006. Tillväxten har skett organiskt, inte genom köp av andra pr-byråer, och den har fortsatt under 2007. Westander har för närvarande 25 anställda, vilket kan jämföras med 19 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 45 aktiva kundrelationer.

Pressmeddelanden 2007

Visa fler