Ragn-Sells utsett till Årets samhällsnytta 2021

Miljöföretaget Ragn-Sells fick i dag utmärkelsen Årets samhällsnytta för sitt arbete med att driva på omställningen till ett cirkulärt samhälle. Utmärkelsen går till den av pr-byrån Westanders kunder som särskilt har bidragit med samhällsnytta under det gångna året.

– Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Det här är ett roligt sätt att årligen påminna både oss själva och våra kunder om den samhällsnytta vi skapar tillsammans, säger Frida Blom, tf byråchef på Westander och juryns ordförande.

Miljöföretaget Ragn-Sells kom på första plats med följande motivering: ”Nästan hälften av världens klimatutsläpp kommer från brytning av nya råvaror till allt vi tillverkar och konsumerar. Ragn-Sells skapar samhällsnytta varje dag genom att erbjuda alternativ, skapa debatt och driva på omställningen till ett cirkulärt och klimatneutralt samhälle.”

På andra plats kom Svensk Exportkredits arbete med att finansiera exportindustrins gröna omställning och på tredje plats kom Operation Smile.

Kundansvariga på byrån har nominerat samarbeten i samråd med uppdragsgivaren. Bland de inkomna nomineringarna har byråns konsulter röstat fram tio finalister. Därefter utsåg en jury vinnande samarbeten på första, andra och tredje plats. Vinnarna får diplom och blommor.

Juryn har utgjorts av Westanders ledningsgrupp bestående av ordförande Frida Blom, tf byråchef, Patrik Westander, vd, Ulrika Sandström, HR-chef, samt affärsområdescheferna Anders Wennerstrand, Jessica Henryson, Maja Stridsberg, Sara Arborén och Sebastian Stjern.

– Många företag och organisationer vill gärna hitta möjligheter att bli mer aktiva i samhällsdebatten. Vi söker uppdrag som i någon mening bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger Frida Blom.

Första plats: Ragn-Sells

Juryns motivering: Nästan hälften av världens klimatutsläpp kommer från brytning av nya råvaror till allt vi tillverkar och konsumerar. Ragn-Sells skapar samhällsnytta varje dag genom att erbjuda alternativ, skapa debatt och driva på omställningen till ett cirkulärt och klimatneutralt samhälle.

Kontaktperson: Cecilia Zarbell, kommunikationschef
Arbetsgrupp på Westander: Anders Wennerstrand (kundansvarig), Katalin Bachry Herngren, Marie Hemberg, Kristoffer Housset, Jacob Risberg och Emma Rost.

Andra plats: Svensk Exportkredit

Juryns motivering: Svensk Exportkredit har statens uppdrag att finansiera den svenska exportindustrins gröna omställning. Om svensk exportindustri lyckas ställa om för att möta den stora och växande globala efterfrågan på hållbara lösningar kan det bli ett av de största bidragen Sverige ger till den globala klimatomställningen.

Kontaktpersoner: Petra Könberg, kommunikationschef och Catharina Henriksson, pressansvarig.
Arbetsgrupp på Westander: Sebastian Stjern (kundansvarig), Anders Wennerstrand och Karin Malmström.

Tredje plats: Operation Smile

Juryns motivering: För barn som föds med läpp-käk-gomspalt i resurssvaga länder är kirurgi sällan ett alternativ och de riskerar att dö av undernäring eftersom de inte kan amma. Operation Smile samlar in medel för att kirurger på bara en timme ska kunna utföra operationer som förändrar ett helt liv.

Kontaktperson: Susanne Edmark, kommunikationschef.
Arbetsgrupp på Westander: Sebastian Stjern (kundansvarig), Marie Hemberg och Monica Reinebo.

Övriga nominerade:

• Bankomat
• Collectum
• Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
• Länsförsäkringars Forskningsfond
• Nationalencyklopedin
• Norrmejerier
• Skogssällskapet

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.