Sol, vind, räkor och bredband hos Westander i Almedalen

På söndag drar årets Almedalsvecka i gång. I Westanders trädgård på Södra Kyrkogatan kommer dagarna att fyllas med seminarier om förnybar energi, hållbart fiske, fiberbredband och om sjukvården för EU-migranter.

Westander finns som vanligt på plats under Almedalsveckan i Visby med ett stort antal konsulter och aktiviteter. Vår vecka fylls med bland annat kostnadsfria pr-akuter och medieträning, utdelning av nya pr-handböcker samt utnämningen Hetast i Almedalen.

– Almedalsveckan är en unik möjlighet att träffa Sveriges viktigaste opinionsbildare och beslutsfattare. Vi deltar i Almedalen för att bidra till att fler deltar i samhällsdebatten, säger Johannes Krunegård, pr-konsult och ansvarig för Westanders Almedalssatsning.

I Westanders trädgård på Södra Kyrkogatan 13 kommer flera av företagets uppdragsgivare att anordna seminarier, paneldebatter och mingel under veckan. Seminarieprogrammet i Westanders trädgård ser ut så här:

• Måndagen den 30 juni, kl 16.00–18.00: Trygga räkan – debatt om mediestormen kring nordhavsräkan. Arrangör: Marine Stewardship Council (MSC).

• Tisdagen den 1 juli, kl 10.00–17.00: Vinddagen – en heldag om vindkraftens möjligheter. Arrangör: Svensk Vindenergi.

• Onsdagen den 2 juli kl 9.30–15.00: Förnybarhetsdagen – seminarier och panelsamtal om en förnybar framtid. Arrangör: Förnybarhetsrådet.

• Torsdagen den 3 juli, kl 9.00–12.00: Fiberbredband – en förutsättning för välfärd. Arrangör: Svenska Stadsnätsföreningen tillsammans med FTTH Council Europe och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

• Torsdagen den 3 juli kl 15.00–16.30: Vem har ansvar för EU-migranternas sjukvård? Arrangör: Läkare i Världen.

Mer från Westander under Almedalsveckan:

Ny upplaga av pr-handboken delas ut. Vi kommer att dela ut en rykande färsk upplaga av Westanders kostnadsfria pr-handbok på Donners plats.

Westanders pr-akut och gratis medieträning.
I pr-akuterna ger våra konsulter kostnadsfria råd under en halvtimme. Dessutom finns det en möjlighet att prova på gratis medieträning under 30 minuter. Intresseanmälan görs här. Antalet platser är begränsat.

Hetast i Almedalen. Vem lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap under veckan? Vinnaren av vårt pris Hetast i Almedalen utses fredagen den 4 juli klockan 09:30 i Kårhuset Rindi på Tage Cervins gata 1.