Stina Morian ny i juryn för Hetast i Almedalen

Under årets Almedalsvecka delar Westander ut priset Hetast i Almedalen. Priset går till den aktör som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan. Efter en öppen nominering är undersökningsföretaget YouGovs analyschef Stina Morian nu utsedd till ny jurymedlem.

– Bland de 28 inkomna nomineringarna har Stina Morian de bästa förutsättningarna att bidra till det viktiga juryarbetet. Med hennes omfattande Almedalserfarenhet och politiska analysförmåga kompletterar hon den befintliga juryn väl, säger Sandro Wennberg, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Stina Morian är analyschef på YouGov och har tidigare varit ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån. Vid sidan av jobbet är Stina Morian engagerad i den politiska nyhetssajten Makthavare.se.

Årets jury för Hetast i Almedalen:
Fredrik Kron, chef för opinion och påverkan, Svenska Amnesty
Helena Fornstedt, chef för Transport Fuel, Statoil
Helene Öberg, landstingspolitiker, Miljöpartiet
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Stina Morian, analyschef, YouGov
Sandro Wennberg, pr-konsult, Westander

Hetast i Almedalen 2012 utses fredagen den 6 juli klockan 9.30 i rum 118 (nedre baren), kårhuset Rindi, Tage Cervins gata 1, Visby.

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen:
• 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.

• 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

• 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

• 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

• 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.