Ulrica Klettner ny i juryn som utser Hetast i Almedalen

Ulrica Klettner, kommunikationschef på Hjärt-Lungfonden, är ny ledamot i den jury som utser Hetast i Almedalen 2014. För åttonde året i rad delar pr-byrån Westander ut priset till den aktör som lyckas bäst med att förmedla sitt budskap under Almedalsveckan.

– Ulrica Klettner har en enastående fingertoppskänsla för kommunikation. Hon har bred erfarenhet från både stora företag och ideella organisationer, och har varit såväl chef som kommunikatör, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Utmärkelsen Hetast i Almedalen ges till den aktör som lyckas tränga igenom det mediala brus som blir allt högre för varje år. Att det dessutom är valår 2014 gör att kampen om att nå ut med sitt budskap förmodligen blir ännu tuffare.

– Att få vara med och utse Hetast i Almedalen känns som en vinstlott. Jag tar på mig de stora spejarglasögonen och ser extra mycket fram emot årets Almedalsvecka, säger Ulrica Klettner, kommunikationschef på Hjärt-Lungfonden.

Vinnaren av Hetast i Almedalen 2014 utses fredagen den 4 juli klockan 09.30 vid en pressträff på Kårhuset Rindi, på Tage Cervins gata 1 i Visby. Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen. Ytterligare en ny jurymedlem kommer att tillkännages inom kort.

Mer om Ulrica Klettner
Ulrica Klettner  är kommunikationschef på Hjärt- Lungfonden sedan 2010. Dessförinnan var hon pr-ansvarig på Hjärt-Lungfonden mellan 2006 och 2010. Tidigare har hon bland annat varit kommunikationsrådgivare på Shell 2000–2005 och kommunikatör på AstraZeneca 1995–2000, där hon också var chefredaktör för interntidningen Azpekten.

Juryn består hittills av följande personer:
– Fredrik Kron, verksamhetschef, Ideell Arena
– Hanna Berheim, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)
– Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
– Stina Morian, opinionsrådgivare, PromeMorian
– Ulrica Klettner, kommunikationschef, Hjärt-Lungfonden

Westander i sociala medier
– Twitter: @Westander
– Facebook.com/Westander
– Instagram: @westanderpr

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen
– 2013 belönades #sittmeddawit. Initiativet av Stödkommittén Free Dawit med samarbetspartners engagerade deltagarna och gjorde det enkelt att dela både en upplevelse och ett budskap.

– 2012 gick priset till Almedalsdrinken, ett alkoholfritt festalternativ utan pekpinnar som blev en riktig snackis.

– 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.

– 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

– 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.

– 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast de inte ens fanns representerade på plats.

– 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.