Viktor Barth-Kron ny i juryn för Hetast i Almedalen

För sjunde året i rad delar Westander ut priset Hetast i Almedalen. Priset går till den aktör som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan. Efter en öppen nominering är DN-journalisten Viktor Barth-Kron utsedd till ny jurymedlem.

– Vi är väldigt glada att ha med Viktor Barth-Kron i juryn för Hetast i Almedalen. Han är en trendspanare av rang, tongivande på Twitter och har som grädden på moset koll på kommunpolitik, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande.

Viktor Barth-Kron är journalist på Dagens Nyheters Stockholmsredaktion. Han bevakar främst lokalpolitik, bland annat i form av ”veckans ordlista” där snackisar listas. Tidigare var han skribent på magasinet Café och chefredaktör för tidningen och sajten Stureplan.

Årets jury för Hetast i Almedalen:
Fredrik Kron, verksamhetschef, Ideell Arena
Hanna Berheim, pr-konsult, Westander (juryns ordförande)
Helena Fornstedt, direktör Drivmedel, Statoil Sverige
Rolf van den Brink, journalist, Dagens Opinion
Stina Morian, opinionsanalytiker, YouGov
Viktor Barth-Kron, journalist, Dagens Nyheter

Allmänheten är välkommen att nominera kandidater till priset Hetast i Almedalen. Den som vill nominera kan göra det genom att ange #hetast i #almedalen på Twitter eller Instagram, tipsa på Westanders Facebooksida eller mejla till hetast@westander.se.

Hetast i Almedalen 2013 utses fredagen den 5 juli klockan 09:30 på övervåningen i kårhuset Rindi, Tage Cervins gata 1, Visby.

Dagens Opinion är mediepartner för Hetast i Almedalen.

Tidigare vinnare av Hetast i Almedalen:
• 2012 gick priset till Almedalsdrinken, ett alkoholfritt festalternativ utan pekpinnar som blev en riktig snackis.
• 2011 utsågs KRIS till Hetast i Almedalen för att de på klassiskt Almedalsmanér med tydliga t-shirts och många medlemmar på gatorna bäst lyckades få ut sitt budskap.
• 2010 delades priset av Feministiskt initiativ för den kontroversiella eldningen av 100 000 kronor och Frälsningsarmén för budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.
• 2009 års vinnare av Hetast i Almedalen var Rättvisemärkt, som genom att låta besökare trycka tröjor med individuell text lyckades bäst av alla med att få ut sitt budskap bland de många besökarna.
• 2008 utsågs Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA, till Hetast i Almedalen. Hans myndighet var det största samtalsämnet under veckan, fast den inte ens hade representanter på plats i Visby.
• 2007 utsågs vigseln mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas till Hetast i Almedalen.