Westander delar ut 1,3 miljoner

Pr-byrån Westanders resultat efter skatt blev 2,6 miljoner kronor under 2012, en ökning med 1,1 miljoner jämfört med året dessförinnan. 1,3 miljoner av resultatet delas ut till aktieägarna. Det beslutade Westanders bolagsstämma under torsdagen.

Westanders utdelningspolicy innebär att cirka hälften av årets resultat efter skatt ska delas ut till aktieägarna. Efter utdelningen på 1,3 miljoner har företagets soliditet under det senaste året ökat från 50,3 procent till 51,8 procent, en nivå som är klart högre än branschmedianen på 28,6 procent för pr-byråer av motsvarande storlek.

– Vi vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Då är det viktigt att vi upprätthåller en soliditet som skapar anställningstrygghet även i lågkonjunktur, säger Westanders vd Patrik Westander.

Rörelseresultatet efter bonus till de anställda blev 3,2 miljoner under 2012, en ökning med 0,1 miljoner jämfört med året dessförinnan. Westanders rörelseresultat efter bonus har varit stabilt över tre miljoner sju år i rad.

Byråintäkten blev rekordstora 28,6 miljoner kronor, en ökning med 2,7 miljoner jämfört med 2011. Byråintäkten per anställd minskade från 1,5 till 1,4 miljoner kronor. Lönekostnaderna per anställd uppgick till 912 000 kronor inklusive bonusutdelning och pensionskostnader. Det är en minskning med tio procent jämfört med 1 014 000 kronor under 2011.

– Vi har målet att tillhöra topp tre i lönekostnader per anställd bland de stora pr-byråerna. Tidigare är det bara JKL, Kreab och Westander som har spräckt miljonvallen, säger Patrik Westander.

Westander har nu 30 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Byrån utsågs nyligen till Årets Stora Pr-byrå 2012 i Regis och Dagens Industris kundundersökning. Därmed har Westander utsetts till Årets Byrå under fyra av de senaste fem åren.